Mindre støj og smukkere vægge

Motiver på akustikplade er meget mere end bare dekorativ kunst til væggen. Akustikpladerne fungerer som lyddæmpende billeder, der reducerer støj og forbedrer indeklimaet væsentligt. Støj i hverdagen er en gene både i hjemmet som på arbejdspladsen. Er der dårlig akustik kan det forvrænge dine ord og gøre det svært at høre, hvad hinanden siger. I arbejdsammenhæng kan det være medvirkende til stress, dårlig arbjedsmiljø og herved mindre produktivitet. Alle vores bymotiver og fotomotiver kan købes herunder som akustikbilleder

Oftes stillede spørgsmål

Vores akustikbilleder består af lyddæmpende plader med en klasse A lydabsorption, hvilket kan betegnes som det bedste på markedet. Derfor vil akustikbilledet:

  • Forbedrer akustikken i rummet
  • Gøre det lettere, at høre hvad hinanden siger
  • Reducere irrelevante lydkilder såsom baggrundsstøj

Alt i alt gør akustikbilleder det altså nemmere at nyde hinandens selskab i køkkenalrummet eller være produktive og bevare koncentrationen i det åbne kontorlandskab. Samtidig bringer det lyddæmpede billede liv og stemning til rummet i kraft af dets dekorative aspekt.

Du kan vælge mellem alle vores motiver på hjemmesiden. Er det ønskede motiv ikke oprettet som produkt inde under akustiksiden, så send os en mail. 

Vores akustikbilleder kommer i den samme høje kvaliteter som resten af vores sortiment, da det printes i højkvalitets UV-print, med holdbare og dekorative billedresultater til følge:

Farverne fremstår skarpe og klare, og i kraft af akustikbilledet strukturerede overflade får motivet et flot spil.
UV-printet er desuden yderst holdbart og resistent over for sollys og børnefedtfingre, hvorfor dit akustikbillede holder mange år ud i fremtiden.

Akustikbilledet kan sagtens fungere som opslagstavle på grund af det specielle lydabsorberende materiale. Opslagstavlefunktionen fungerer uanset motivet på dit akustikbillede, og det påvirker ikke billedets lyddæmpende effekt at sætte nåle i lydpladen. Dog vil lydabsorptionen reduceres, hvis store dele af akustikbilledets overflade tildækkes af for eksempel post-its, postkort eller anden form for materiale, som du sætter på din opslagstavle.

Akustikpladerne kan naturligvis placeres på væggen, men også i loftet, således at man opnår en bedre reducering af lyden end for eksempel med et glat gipsloft.

Det vigtigste for at sikre en optimal lyddæmpende effekt i dit private hjem er at finde det rette antal af akustikplader i forhold til rummets størrelse.

Som en tommelfingerregel skal akustikpladerne fylde mellem 10 og 20 % af gulvets areal i et almindeligt rum med cirka 2,5-3 meter til loftet. Har du et gulvareal på 40 kvm. skal du således bruge 4-8 akustikplader. Størrelsen på hver plade er ikke vigtigt, da det er det samlede areal som tæller.

Herefter kan det være relevant at tænke over pladernes placering i rummet, da det ofte er en smule mere effektivt at placere akustikpladerne på væggen i talehøjde frem for loftet. Det skyldes, at når vi taler, så udsender vi primært lyd i vandrette linjer, hvorfor lyden rammer væggen først, og akustikpladerne kan derfor absorbere en større del af lyden i dette område. Lyden breder sig dog også til andre dele af rummet, så akustikplader i loftet har stadigvæk stor positiv effekt.

Vores tegnede bymotiver kan fås i størrelserne: 50×70, 70×100, 80×110, 100×140, 120×160. 

De fleste af vores fotomotiver kan fås i størrelserne: 50×70, 70×100, 80×110, 100×140. Ønsker du et fotomotiv i 120×160, så kontakt os. Vi vil vurdere om det ønskede motiv kan tåle, at komme op i denne størrelse uden at forringe kvaliteten.

Med ramme er akustikbillederne 40 mm dybe. 

Mere om akustikbilleder

Hos Madusen er vi stolte over at kunne tilbyde akustikbilleder produceret af én af Danmarks bedste producenter.

Om det er i hjemmet, på arbejdet, i skolen eller på en restaurant, kender vi alle til, hvor ubehageligt og irriterende det er, når et rum har en dårlig akustik. Vi tilbringer det meste af vores tid inden døre, og derfor er det vigtigt at tage højde for den påvirkning, akustikken har på vores helbred, koncentration, produktivitet og generelle trivsel.

Med akustikbillever får man flot kunst på væggene derudover virker billederne samtidig som meget effektive akustikabsorbenter.

Der bliver printet på 20mm mineraluldsplader, som reducerer rumklangen væsentligt – mineraluld er fra naturens hånd et stærkt lydabsorberende materiale. Det gør det muligt at opnå høj akustisk komfort uden brug af akustiklofter. Der bliver printet direkte på de lyddæmpende plader og der bliver printet med den nyeste UV-printteknologi – som også er den mest effektive lyddæmpning på markedet.

Kombinationen af dette gør at man får skarpe prints, optimal effekt samt en fantastisk holdbarhed, som ikke falmer.

Struktureret overflade

Akustikprintet printes med et skarpt og slidstærkt UV-print direkte på de støjdæmpende mineraldsuldsplader. Printet falmer ikke selvom det påvirkes af direkte sollys – ydermere kan akustikbilledet grundet UV-printet også hænge på badeværelset. Den kraftige akustikplade har en struktureret overflade, som giver et virkelig flot spil. Til slut indrammes akustikbilledet i en flot håndlavet dansk ramme efter eget valg. 

Vidste du at…

Med et indrammet akustikprint får du et klassisk, men funktionelt vægbillede, der effektivt dæmper akustikken særligt ved høje toner som børnestemmer, klirrende bestik og tallerkner. Akustikbillederne giver en kort efterklangstid og en rigtig god lyd med forbedret taleklarhed og minimerede støjgener

 

Kvalitet

Vi stiller høje krav til kvaliteten af vores produkter. Det gør vi for at garantere det lækreste produkt, men også for at sikre en høj holdbarhed og lang levetid. Vi ønsker ikke, at vores produkter skal være en del af en brug-og-smid-væk kultur, men at de skal fungere som varige minder og smukke kunstværker, der kan pynte på væggen i mange år.

Sådan finder du det optimale antal billeder

Mål længden og bredden på gulvet i det rum, du ønsker at forbedre akustikken i. Du skal bruge akustikdæmpende billeder svarende til 10-20% af gulvarealet. I et køkken-alrum på 30 kvm skal du derved bruge mellem 3-6 kvm akustikdæmpende billeder som tommelfingerregel.

Køb akustikbilleder